Följ oss på sociala medier:
Från förlagschefens penna

Från förlagschefens penna

”Det går upp och det går ner”

Under vinjetten ”Från förlagchefens penna” publicerar vi nu och då korta texter av Piratförlagets förlagschef och vd Ann-Marie Skarp.

Vad intressant det är med informationsvägar och flöden! Knappt har jag läst färdigt Svensk Bokhandels Förlagsspecial i nummer 19/13 där Piratförlaget ligger på en mycket hedrande 6:e plats när det gäller omsättningen för allmänutgivande förlag förrän både Dagens Industri och Resumé basunerar ut att förlagets omsättning ”rasar”.

Och så är det ju, genom åren talas det om kris i bokbranschen eller kris för det ena eller det andra bokförlaget, eller att framgångsvindarna just nu blåser för glatta livet för ett annat förlag. Allt detta är sant! Det går upp och det går ner. Ger man som vi enbart ut skönlitteratur, och har man som vi en relativt liten utgivningslista varje år, kommer omsättningen alltid att handla om vilka författare och vilka böcker som utkommer respektive år.

Vi står stadigt och starkt med en organisation som är skapad för att klara en omsättning som kan växla kraftigt år ifrån år!

/Ann-Marie Skarp

Comments are closed.